A kisnánai vár TÖRTÉNELEM ÉS TURIZMUS

2019. Íjászverseny kiírás - Kőrössy Íjászai Egyesület

Kedves Sporttársaink!

A Kőrössy Íjászai Egyesület, a Kisnána Községi Önkormányzat hozzájárulásával sok szeretettel hívja meg mind azon bátor íjászokat, akik 2019. augusztus 17. (szombat) napján, hajlandóak megmérettetni magukat a Kisnánai Várban a „Vár legjobb íjásza” címért.

Az összejövetelünkkel a sport és a hagyományőrző íjászat színvonalát vagyunk hivatottak emelni, mind emellett az íjászbarátságok kialakulását, megerősítését. Szeretnénk ez által is a régi korok emlékére, a vár régi hangulatát felpezsdíteni e remek kis versennyel. Nagy örömmel vesszük, ha a résztvevők megtisztelnek minket, ha a kornak megfelelő ruha viseletet öltenék magukra. Akinek viszont nincs ilyen ruhatára, az öltözzön kényelmesen.

Helyszín: 3264, Kisnána, Béke utca 1. szám, a Kisnánai Vár és annak területe.

Verseny jellege: Történelmi hagyományokat felelevenítő örömíjász jellegű.

Célok: Klasszikus lőlapok, „2D”, „3D” állat, ügyességi, és egyedi célok. Összesen 18 cél, célonként 3 vagy 6 lövés leadása, egy körben. A célok elhelyezése arányosan, a történelmi íjász versenyrendszer szabályzata szerint kialakított lőtávok.   

Pontozási rendszer: 10x -10 - 8 - 5 - 0

Korosztályok:

Nevezéskor, betöltött életkort vesszük figyelembe.                   

Íj kategória:

Hozzájárulási díj:

Tiszteletreméltó: 3500 Ft
Vitéz: 3500 Ft
Inas: 2500 Ft
Csibész: 1500 Ft
Poronty: Ingyenes

A hozzájárulási díj magába foglal egy tál meleg ételt, és a vár területére történő belépést, és ott tartózkodást. Aki kísérővel érkezik, és főtt ételt kíván fogyasztani, az kérem a nevezés során tüntesse fel a plusz vendégek számát, akiknek étkezése 650 Ft/fő (Hamisítatlan kisnánai gulyás, kenyérrel, és „Erős Pista” –val.)  A kísérő személyek részére a vár területére történő belépés kedvezményesen történik.   

Előnevezni 2019. augusztus 15-ig, a korossyijaszverseny@gmail.com címre lehet. Az előnevezésnél kéretik megadni a nevet, életkort, illetve az íj kategóriát, és a település, vagy egyesület nevét. Amennyiben az előnevezés leadásra került, de még sem tudsz eljönni, légy szíves jelezd felénk, mert a részvételi létszám korlátozott (80 fő)!

A verseny menete

A verseny alatt az Egyesület Házirendjében foglalt szabályok az irányadóak, melyek alapja a MISZ biztonsági szabályaira is alapszik! A Poronty és Csibész kategóriában indulók, csak is kísérő személyzet mellett vehetnek részt!

A résztvevők és hozzátartozói a nevezés leadásával tudomásul veszik, hogy a róluk a verseny ideje alatt fénykép és videó anyagot készítenek a szervezők, melyet az egyesület későbbiekben, időkorlát nélkül, sporttevékenységével összefüggésben felhasználhat írott és elektronikus felületen is!

A szervezők a „műsorváltozás” jogát fenntartják!

Bővebb információval tud szolgálni:

Kőrösi István 06 30 425 8762 telefonszámon, vagy pedig a korossyijaszverseny@gmail.com e-mail címen keresztül.

Mindenkit szeretettel várunk!
Kőrössy Íjászai Egyesület

ASzakkör - Tudásunkkal kézenfogva